19.8.2011

Turku-Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011

Niinkuin taisin edellisessä postauksessa vihjata, oltiin eilen torstaina koulun kanssa opintomatkailemassa. Reissu suuntautui Turkuun, joka pitää Euroopan kulttuuripääkaupunki-titteliä tämän vuoden. En ole aiemmin Turussa käynyt (ellei laivalle ajoa lasketa:), joten olin ihan mielelläni mukana reissulla. Ainoa miinuspuoli asiassa oli se, että bussi kohti Turkua starttasi klo 6.30 Jyväskylästä, eli herätyskello pärisi jo viiden hujakoilla..onneksi bussissa sai hieman nukuttua, joten perillä ollessa ei ollut ihan pystyyn nukahtanut:)

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli Luostarinmäen käsityöläismuseo. Olen aina ollut kiinnostunut Suomen ja Euroopankin historiasta, ja varsinkin entisajan asumismuodot on mielenkiintoisia. Oli tosi upeaa päästä katsomaan ihan aitoa ja alkuperäistä asumisyhteisöä, jossa todella on eletty ja asuttu aikoinaan. Nyt pääsimme sinne siinä mielessä hienoon aikaan, että siellä oli menossa käsityötaidonpäivät, eli paikalla oli eri alojen ammattikuntaa näyttämässä taitojaan. Oli tosi hieno paikka: suosittelen!



Turisti :D


Satulasepän paja. Kuva on hieman epätarkka, sisätiloissa salaman käyttö oli kielletty.


Vanhaa asuintilaa. Hyvin pienet on elintilat siihen aikaan olleet isommillakin perhekunnilla.


Sauna.



Museon työntekijät olivat pukeutuneet vanhanajan asuihin.


Museossa esiteltiin tosiaankin vanhanajan käsityömenetelmiä.


Pääsin itsekkin kokeilemaan pitsinnypläystä :)


Ja taas pönötetään turistina :D

Käsityöläismuseon jälkeen siirryttiin Turun tuomiokirkkoon. Kirkot on myös tosi kiehtovia paikkoja käydä tutustumassa, ja Turun tuomiokirkko on yksinkertaisesti henkeä salpaava! yksin sen koosta ei voi kuvista saada oikeaa kuvaa, siihen kannattaa käydä tutustumassa itse! harmi että aikaa oli kirkkokierrokseen vain puolisen tuntia ja osa ajasta meni tehtävän tekoon, joten jouduin kiertelemään sisätilat aika nopeasti. Onneksi olin aiemmin tutstunut paikkoihin netin kautta, joten pohjatiedot auttoivat paljon tutustumisessa kirkon tiloihin:)


Keskikäytävä alttarilta ulko-ovelle päin.


Alttaritaulu. Se oli valtava!


Kaarina Maununtyttären hautamuistomerkki.

 Viimeinen etappi reissulla oli Aboa Vetus & Ars Nova-museo. Museossa on kaksi osaa, Nykytaiteen puoli ja maan alla keskiaikaisen Turun argeologisiin kaivauksiin keskittynyt puoli. Nykytaidekkin on ihan kiinnostavaa, mutta enemmän mua viehätti nimen omaan nuo kaivaukset. Sieltä mulla ei kuvia ole, mutta linkistä pääsee tutustumaan paremmin museon molempiin osioihin :)

Kaikenkaikkiaan siis tosi kiva reissu:) lisää tällaisia!


Paita: Kappahl
Housut: Itse suunniteltu ja tehty
Laukku: Seppälä
Ballerinat: Ellos
Korvikset: Huuto.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti